Yahoo: 'Hackers hebben database met e-mailadressen en wachtwoorden in handen'

hacker3

Yahoo waarschuwt dat hackers een database met e-mailadressen en wachtwoorden hebben te bemachtigen. Het bedrijf heeft de wachtwoorden van alle getroffen e-mailadressen gereset.

Het bedrijf schrijft in een verklaring dat hackers een database hebben weten te bemachtigen. Hoeveel e-mailadressen deze database precies bevat laat het bedrijf in het midden. Yahoo meldt dat de hackers vooral op zoek zijn naar contactgegevens waarnaar de getroffen gebruikers recentelijk een e-mail hebben verzonden.

Hoe de hackers de database in handen hebben gekregen is onduidelijk. Yahoo stelt geen aanwijzingen te hebben dat de database van hun systemen afkomstig is.

Lees ook
KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

Onderzoek van KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt vast dat ruim 66% van de Nederlanders wachtwoorden opslaat in webbrowsers - groot aantal weet niet dat dit (automatisch) gebeurt

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.