Facebook waarschuwt gebruikers voor malware-infecties

Facebook gaat gebruikers actief waarschuwen indien hun systeem is besmet met malware. Gebruikers met een geïnfecteerd systeem worden direct doorgestuurd naar een gratis anti-malware-oplossing om het probleem op te lossen.

Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met F-Secure en Trend Micro om gebruikers gratis toegang te kunnen bieden tot anti-malware-software. Facebook stelt zelf ook van de systemen gebruik te maken om malafide links en slechte websites van Facebook te weren.

F-Secure Online Scanner of Trend Micro HouseCall

Zodra een gebruiker inlogt met een besmet apparaat krijgt hij of zij een waarschuwing te zien over de infectie. Gebruikers krijgen vervolgens het advies hun machine op te schonen. Hierbij krijgen zij de keuze uit F-Secure Online Scanner of Trend Micro HouseCall.

Het opschonen van een geïnfecteerd systeem is overigens wel vrijwillig. Gebruikers kunnen de waarschuwing simpelweg wegklikken indien zij de waarschuwing willen negeren.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Onderzoekers van Proofpoint nemen sinds kort nieuwe activiteit waar van de aan Iran gelinkte dreigingsactor TA450. Deze dreigingsactor is ook bekend als MuddyWater, Mango Sandstorm en Static Kitten.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1