Amerikaanse president wil relatie tussen VS en Duitsland verbeteren

spionage

President Barack Obama heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel toegezegd de relatie tussen beide landen op het gebied van inlichtingendiensten te willen verbeteren. Deze relatie staat flink onder druk nadat allerlei nieuws naar buiten kwam over spionage in Duitsland door de Verenigde Staten.

ANP meldt dat Obama zijn toezegging deed in een telefoongesprek met Merkel. Obama belooft Merkel op de hoogte te houden over mogelijkheden om de relatie tussen beide landen te verbeteren. Veel details over het telefoongesprek zijn verder niet bekend gemaakt.

Spion in Duitse geheime dienst

Het was het eerste telefoongesprek tussen beide leiders sinds vorige week opnieuw nieuws over Amerikaanse spionage op Duits grondgebied naar buiten kwam. Een medewerker van de geheime dienst zou voor de Amerikaanse NSA hebben gespioneerd. Duitsland besloot hierop de hoogste vertegenwoordiger van de Amerikaanse geheime diensten het land uit te zetten.

Eerder kwam al het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse geheime dienst NSA de telefoon van Angela Merkel zou hebben afgeluisterd. Merkel eistte daarop inzage in het dossier dat de inlichtingendienst over haar heeft verzameld. De VS weigert het dossier echter te overhandigen. De relatie tussen beide landen is sindsdien flink bekoeld.

Lees ook
NSA zet beste praktijken voor netwerkinfrastructuur uiteen

NSA zet beste praktijken voor netwerkinfrastructuur uiteen

De National Security Agency (NSA) heeft het technische verslag over cyberbeveiliging "Network Infrastructure Security Guidance" gepubliceerd. Het rapport bevat best practices op basis van uitgebreide ervaring met het ondersteunen van klanten en het reageren op bedreigingen.

Iraanse cybercriminele groep TA456 richt zich met social media-persona “Marcella Flores” op militaire doelwitten

Iraanse cybercriminele groep TA456 richt zich met social media-persona “Marcella Flores” op militaire doelwitten

Onderzoekers van Proofpoint hebben een social engineering- en malware-campagne geïdentificeerd die jaren heeft geduurd en is opgezet door TA456, een cybercriminele groep die banden heeft met de Iraanse staat.

Operation SpoofedScholars - in gesprek met TA453

Operation SpoofedScholars - in gesprek met TA453

Sinds januari 2021 probeert TA453 gevoelige informatie van mensen te stelen door zich voor te doen als Britse academici van de School of Oriental and African Studies (SOAS) van de Universiteit van Londen. De cybercriminele groep is een APT en helpt volgens Proofpoint zeer waarschijnlijk de Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) bij het verzamele1