WatchGuard NextGen-firewall ontvangt ‘recommended’ van NSSLabs

Het onafhankelijke testlab NSSLabs heeft de WatchGuard Next Generation XTM 1525-firewall aangewezen als een van de best scorende security-oplossingen die momenteel op de markt beschikbaar is. NSSLabs heeft een reeks aan firewall-producten uitgebreid getest. De beveiligingssystemen zijn hierbij onderworpen aan zeer realistische situaties zoals bedrijven en overheidsinstellingen deze dagelijks meemaken.

Uit de test bleek dat de WatchGuard XTM 1525 maar liefst 97,8 procent van alle geteste aanvallen wist tegen te houden. Bovendien omzeilde de firewall 100 procent van alle ‘evasive techniques’ die cybercriminelen toepassen om beveiligingsmaatregelen te omzeilen. NSSLabs stelt dat de XTM 1525 een zeer gunstige kostprijs per beveiligde Mbps biedt.

Testresultaten

De WatchGuard XTM 1525 blokkeert volgens de test 96,7 procent van alle aanvallen tegen serverapplicaties en 98,7 procent van alle pogingen om client-applicaties aan te vallen. Dit betekent dat de XTM 1525 gemiddeld 97,8 procent van alle aanvallen tegenhoudt. Belangrijk is bovendien dat de firewall zeer goed scoorde in de NSS Application Control-test. NSSLabs heeft vastgesteld dat de software die door de firewall wordt gebruikt, ofwel XTM v11.8, op correcte en effectieve wijze complexe policies afdwingt die zijn samengesteld uit meerdere regels, objecten en applicaties. Hierbij hebben ze vastgesteld dat de XTM bij zowel inkomend als uitgaand dataverkeer met succes kan vaststellen welke applicatie de data verstuurt of ontvangt, om vervolgens de juiste policy op deze datastroom toe te passen.

Incidenten realtime zichtbaar

De WatchGuard XTM 1500-serie biedt een throughput tot 25 Gbps en 10 Gbps als sprake is van het gebruik van een VPN (virtual private network). Net als alle WatchGuard Next Generation (NGFW) en Unified Threat Management (UTM) appliances wordt de XTM 1525 ondersteund door WatchGuard Dimension. Deze software maakt beveiligingsmaatregelen en eventuele incidenten in realtime zichtbaar. Hierdoor kan per direct het door een beveiligingsincident getroffen deel van een netwerk worden vastgesteld en geïsoleerd. WatchGuard Dimension genereert ook in realtime alle voor die aanval relevante informatie - van type aanval tot trendinformatie.

Prestaties firewalls zichtbaar

“Voor bedrijven en overheidsorganisaties is het van cruciaal belang dat zij een goed begrip hebben van de prestaties en effectiviteit van moderne firewalls”, zegt Vikram Phatak, chief executive officer van NSSLabs in een toelichting op de testresultaten. “De WatchGuard XTM 1525 kende gedurende het gehele testproces een zeer hoge en bovendien zeer consistente mate van bescherming tegen aanvallen en pogingen van cybercriminelen om de beveiligingsvoorzieningen van de firewall te omzeilen.”

Meer over
Lees ook
WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging  van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard Technologies breidt zijn Firebox-lijn van firewall-appliances uit met de: T25/T25-W, T45/T45-##PoE/T45-W-PoE en T85 -PoE. Deze firewalls uit de T-serie zijn specifiek ontworpen om de prestaties te leveren die remote en gedistribueerde zakelijke omgevingen nodig hebben. Met het Unified Security Platform als basis bieden ze een uitgebreid1

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet introduceert de FortiSP5. Deze chip brengt de beveiliging aan de rand van gedistribueerde netwerken naar een hoger plan. De FortiSP5 is het resultaat van 20 jaar lange investeringen van Fortinet in ASIC-technologie en biedt aanzienlijke voordelen qua veiligheid en rekenkracht ten opzichte van traditionele CPU’s en ASIC’s voor netwerken.

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert een nieuwe hyperscale-firewalls uit de FortiGate 4800F-serie. Deze zetten nieuwe normen op het gebied van cybersecurity, schaalbaarheid, prestatievermogen en innovatie. Daarmee kunnen ze tegemoetkomen aan de behoeften van hyperscale-klanten en mobiele operators met 5G-netwerken.