Armband doet dienst als wachtwoordmanager

Wie zijn accounts bij online diensten goed wilt beveiligen doet er verstandig aan bij iedere dienst een uniek wachtwoord te gebruiken. Het is hierdoor echter wel een uitdaging al die verschillende wachtwoorden te onthouden. Het Kickstarter-project Everykey moet een uitkomst bieden.

Everykey is een armband die dienst doet als wachtwoordmanager. Gebruikers dragen simpelweg de armband en kunnen hierdoor inloggen bij alle accounts waarvan de inloggegevens bij de armband bekend zijn. Deze data wordt overigens niet op de armband zelf opgeslagen, maar op de machine waarop de armband wordt gebruikt. De data wordt uiteraard versleuteld.

Gestolen of verloren armband

Dit laatste biedt gelijk een groot voordeel. Indien de armband wordt gestolen of verloren kan de vinder dus eigenlijk niets met het apparaat. Om in te kunnen loggen bij een online dienst is immers data nodig die op het apparaat van de eigenaar staat opgeslagen. Met enkel de armband kan een aanvaller dus geen toegang krijgen tot accounts van de eigenaar.

De armband maakt verbinding met een computer, smartphone of tablet via Bluetooth. De armband is voorzien van een accu en kan op een volle lading ongeveer een maand draaien. In eerste instantie zijn de mogelijkheden van Everykey beperkt tot het inloggen op digitale accounts. In de toekomst hopen de ontwikkelaars achter de armband gebruikers echter ook andere activiteiten te laten uitvoeren met de Everykey. Denk hierbij aan het uitvoeren van betalingen, maar ook aan het openen van deuren.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

KnowBe4-onderzoek: Bijna 70% van Nederlandse werknemers slaat wachtwoorden op in browser

Onderzoek van KnowBe4, aanbieder van ’s werelds grootste platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, stelt vast dat ruim 66% van de Nederlanders wachtwoorden opslaat in webbrowsers - groot aantal weet niet dat dit (automatisch) gebeurt

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.