Good Technology scheidt zakelijke en persoonlijk datagebruik op devices

Good Technology introduceert Good Work with Data. Deze beveiligde mobiele data-oplossing wordt geïntegreerd in zakelijke apps en biedt toegang tot zakelijke e-mails, kalenders en contacten. Good Work with Data maakt het voor de IT-afdeling mogelijk om zakelijk en persoonlijk datagebruik op hetzelfde device te scheiden.

Wereldwijd maken IT-managers en juridisch adviseurs zich steeds vaker zorgen over het vraagstuk wie er verantwoordelijk is voor werkgerelateerd datagebruik op persoonlijke devices van medewerkers. De IT-afdeling moet niet alleen toegang verschaffen tot zakelijke systemen, maar er ook voor zorgen dat alle data is beveiligd, de privacy is gewaarborgd en wetgeving in acht is genomen.

Vergoedingen voor medewerkers

Om te voldoen aan belastingverplichtingen en HR- en juridische regelgeving moeten organisaties het zakelijke gebruik van persoonlijke devices op de juiste wijze beheren en de juiste vergoeding aanbieden aan medewerkers. Wanneer medewerkers weten dat de kosten van een zakelijke app worden vergoed door hun werkgever en ze niet zelf voor de kosten opdraaien, hebben organisaties volgens Good Technology meer profijt van de voordelen van mobiliteit en de betrokkenheid van medewerkers.

Good Work with Data is geschikt voor iedere app die is ontwikkeld op het Good Dynamics-platform. Door een koppeling met het Good Dynamics-platform (waar Good Work gebruik van maakt) kunnen IT’ers eenvoudig configuratie-aanpassingen doen en datagebruik direct koppelen aan zakelijke apps. Dit bespaart tijd en daarmee geld.

Werkgerelateerde servicekosten op persoonlijke devices

“De EMM-markt evolueert snel en richt zich steeds meer op toegangsbeheer en datacontrole op alle devices, waaronder Internet of Things”, zegt Chris Hazelton, Research Director bij 451 Group. “Hieronder valt ook het vaststellen van de werkgerelateerde servicekosten op persoonlijke devices in BYOD-omgevingen.” Organisaties betalen met Good Work with Data medewerkers dan ook direct voor het afgesproken mobiele app-gebruik, zonder dat ze een programma nodig hebben voor toelages en vergoedingen voor werknemers.

Good Work with Data is nu beschikbaar voor pilot-implementaties op iOS en Android-platformen.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1