Sony kan kwartaalcijfers niet bekend maken door cyberaanval

rapport

Sony stelt de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers uit. De grootschalige cyberaanval op Sony Pictures eind vorig jaar heeft de IT-systemen van het bedrijf dusdanig verstoord dat het niet in staat is tijdig een rapport over het derde kwartaal van Sony’s financieel jaar op te stellen.

Het rapport stond voor 4 februari op de planning. Sony kondigt nu echter alvast aan deze datum niet te zullen halen. Sony belooft investeerders, analisten en de media op 4 februari wel alvast te zullen informeren over de kwartaalcijfers voor afdelingen van Sony die niet door de hack zijn getroffen. Denk hierbij aan de smartphone- en tv-divisie van Sony. Het bedrijf geeft aan te werken aan een oplossing en op later stadium alsnog met de ontbrekende cijfers naar de buiten te zullen komen.

Onbekende hackers

De filmstudio Sony Pictures werd eind 2014 aangevallen door vooralsnog onbekende hackers. De aanvallers maakte een enorme hoeveelheid data buit, waaronder informatie over niet gelanceerde films, intern e-mailverkeer van bestuursleden en gevoelige informatie over (ex-)werknemers.

De Amerikaanse FBI vermoedt dat Noord-Korea achter de cyberaanval zit. Eén van de films waar Sony Pictures aanwerkte was namelijk The Interview, een film over een moordcomplot op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De lancering van deze film werd in eerste instantie na de cyberaanval geschrapt, iets waar Sony Pictures later op terugkwam. De film is in de Verenigde Staten inmiddels via onder andere YouTube te bekijken. Noord-Korea ontkent iets met de cyberaanval te maken te hebben.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.