Amerikaanse overheid verwijdert surveillancedata buitenlanders na vijf jaar

spionage

De Amerikaanse overheid geeft buitenlandse burgers meer rechten rond de massasurveillance door Amerikaanse inlichtingendiensten als de NSA. Persoonlijke informatie over buitenlanders wordt door de Amerikanen voortaan na vijf jaar vernietigd.

Dit meldt de New York Times. Het is een kleine stap in de goede richting, al geeft de maatregel buitenlanders niet dezelfde rechten als Amerikanen. Persoonlijke informatie over willekeurige Amerikanen die per ongeluk door inlichtingendiensten wordt verzameld wordt direct vernietigd. Data van buitenlanders die op dezelfde wijze in de databases van de inlichtingendiensten terecht komt wordt echter vijf jaar bewaard.

Daarnaast kondigt de Amerikaanse overheid aan het monitoren van buitenlandse leiders door de NSA beter in de gaten te gaan houden. Met regelmaat zullen controles worden uitgevoerd waarbij in kaart wordt gebracht over welke buitenlandse leiders de dienst informatie heeft verzameld. Dit moet voorkomen dat de dienst opnieuw zijn boekje te buiten kan gaan.

Meer over
Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.