Amerikaanse leger wil meer investeren in cybersoldaten

soldaat-leger

De Verenigde Staten moet meer investeren in haar cyberleger. Het Amerikaanse leger vraagt de overheid om in totaal 27 miljoen dollar voor het US Cyber Command, het onderdeel van het Amerikaanse leger dat verantwoordelijk is voor cyberwarfare.

Dit meldt James Martin, majoor-generaal bij de Amerikaanse luchtmacht, in een interview met Defense One. In totaal zouden 39 cyberteams moeten worden opgezet, waarin ongeveer 200 soldaten actief zijn. De soldaten moeten cyberoperaties kunnen uitvoeren en daarnaast cyberaanvallen van buitenaf kunnen afslaan.

27 miljoen dollar

De Amerikaanse luchtmacht vraagt 10 miljoen dollar om cybersoldaten te kunnen trainen, de Amerikaanse marine 4 miljoen dollar en het Amerikaanse leger 13 miljoen dollar. In totaal zou er dus 27 miljoen dollar nodig zijn voor het aantrekken en trainen van nieuwe cybersoldaten.

Het US Cyber Command is onderdeel van de US Strategic Command. Het nieuwe onderdeel van het Amerikaanse leger moet eind 2016 volledig operationeel zijn met zo’n 6.000 actieve cybersoldaten. In 2014 stond de steller op 2.400 cybersoldaten. Het is overigens onduidelijk of de VS deze deadline haalt.

Volgens geruchten is de planning doorgeschoven naar eind 2017.