Rijksoverheid.nl en andere grote websites doelwit van DDoS-aanval

ddos

Verschillende grote Nederlandse websites, waaronder Rijksoverheid.nl, zijn gisteren getroffen door een cyberaanval. Een datacenter van hostingprovider Prolocation werd onder vuur genomen met een Distibuted Denial of Service (DDoS)-aanval, waarna de websites onbereikbaar waren.

De storing begon dinsdag 10 februari rond 10:00 uur en duurde tot in de avond. De overheid meldt op haar website dat de cyberaanval wordt onderzocht door Centric/Prolocation en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Meer details over de cyberaanval zijn vooralsnog niet bekend.

Naast Rijksoverheid.nl zijn ook andere grote Nederlandse websites die bij Prolocation hosten door de DDoS-aanval getroffen. Het gaat onder andere om de websites van GeenStijl en Telfort.

Meer over
Lees ook
Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2024. De belangrijkste constateringen zijn: 2024 begon met een DDoS-offensief. De verdedigingssystemen van Cloudflare hebben tijdens het eerste kwartaal automatisch 4,5 miljoen DDoS-aanvallen afgeweerd, wat neerkomt op een stijging van 50% op1

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.