Telecomprovider Mobile Vikings zet ethische hackers in

hacker2

De prepaid mobiele telecomprovider Mobile Vikings maakt bekend ethische hackers te willen inzetten om kwetsbaarheden in haar IT-systemen op te sporen. De provider sluit zich aan bij het HackerOne-programma.

Het HackerOne-programma is een programma dat ethische hackers de mogelijkheid biedt kwetsbaarheden in ICT-systemen op te sporen en te melden, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over eventuele aangifte door het bedrijf waar het lek wordt gevonden. Wel zijn hier strenge gegevens aan verbonden.

Bereikbaarheid en privacy

Dit is ook bij Mobile Vikings het geval. De provider geeft ethische hackers de mogelijkheid de live omgeving van het systeem van de provider te onderzoeken op kwetsbaarheden. Hackers die dit doen moeten echter wel zorgen dat het systeem ten allen tijde functioneel blijft, om overlast voor klanten te voorkomen. Ook mogen hackers onder geen beding de privacy van klanten in gevaar brengen.

Mobile Vikings vraagt ethische hackers die een kwetsbaarheid aantreffen waarmee de functionaliteit van het systeem of privacy van klanten in gevaar gebracht kan worden het probleem te melden bij de provider. Hackers zouden Mobile Vikings eerst de gelegenheid moeten geven het probleem op te lossen voor zij het probleem openbaar mogen maken.

Lees ook
Hoe smishing misbruik maakt van populaire mobiele providers

Hoe smishing misbruik maakt van populaire mobiele providers

Smishing is een lastig probleem; vervalste berichten zijn vaak niet te onderscheiden van echte updates en meldingen. Maar een oplossing hiervoor vinden is essentieel om het vertrouwen in mobiele communicatie te behouden."

Banken en telecomoperatoren lanceren digitale identiteit voor Belgen

Banken en telecomoperatoren lanceren digitale identiteit voor Belgen

Belgische banken en telecomoperatoren lanceren itsme. Deze digitale identiteit moet voor Belgen alle wachtwoorden op internet gaan vervangen, ongeacht het soort website waar wordt ingelogd. itsme is een samenwerking tussen vier grote banken en drie grote mobiele netwerkoperators in België, die hun krachten hebben gebundeld in Belgian Mobile ID. H1

Duitse rechter: 'Bewaarplicht voor telecom- en internetgegevens is in strijd met de Europese wet'

Duitse rechter: 'Bewaarplicht voor telecom- en internetgegevens is in strijd met de Europese wet'

Een bewaarplicht voor telecom- en internetgegevens is in strijd met de Europese wet. Dit oordeelt een Duitse rechter in een rechtszaak aangespannen door de Duitse ISP SpaceNet. De nieuwe bewaarplicht had op 1 juli in Duitsland van kracht moeten worden. De wet verplicht ISP’s verkeersgegevens zoals metadata van gevoerde gesprekken op te slaan voor1