Frankrijk, Italië en Spanje sluiten zich aan bij EU-privacyonderzoek naar Facebook

privacy

België, Duitsland en Nederland doen al langer gezamenlijk onderzoek naar de wijze waarop Facebook omspringt met de privacy van gebruikers. Ook Frankrijk, Italië en Spanje voegen zich nu bij deze groep. De partijen gaan onderzoeken of Facebook Europese wetgeving overtreedt.

Dit meldt The Wall Street Journal. Verschillende Europese landen besloten onderzoek te doen naar Facebook op het gebied van privacy. Onder andere Nederland is hiervoor een onderzoek gestart. België en Duitsland sloten zich eerder al aan bij het Nederlandse onderzoek. Nu volgen dus ook Frankrijk, Italië en Spanje.

Al langer onder vuur

Facebook ligt al langer onder vuur over de wijze waarop het bedrijf met privacy omspringt. Zo concludeerden onderzoekers van de Katholieke Universiteit van Leuven en de vrije Universiteit van Brussel onlangs nog dat Facebook de Europese privacyregels overtreedt. In het onderzoek moet duidelijk worden of dit inderdaad het geval is. De privacywaakhonden gaan onder andere kijken naar de wijze waarop Facebook data deelt met Instagram en WhatsApp. Deze twee populaire mobiele diensten zijn beide eigendom van Facebook. Ook wil de groep gaan onderzoeken in welke mate Facebook gebruikers kan volgen via de Like-knop die op veel websites aanwezig is.

Het Amerikaanse Facebook geeft zelf overigens aan de Europese wetgeving te respecteren. Het bedrijf verwacht dan ook geen problemen door het Europese onderzoek.

Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.