Hoofd beveiliging van lotterij misbruikt positie om hoofdprijs te winnen

hacker

Een Amerikaanse medewerker van de Multi-State Lottery Association blijkt zijn functie te hebben misbruikt om de loterij te winnen. De man won 14,3 miljoen dollar, maar kon niet lang genieten van het geld. Hij is inmiddels gearresteerd en draait mogelijk vijf jaar de cel in.

De medewerker was het 51-jarige hoofd beveiliging bij de Multi-State Lottery Association. In deze positie is het niet toegestaan zelf deel te nemen aan de loterij. De medewerker wist zichzelf echter toegang te verschaffen tot de Random Number Generator, waarmee het winnende lotnummer bepaald wordt. Via deze tool wist de medewerker zichzelf te garanderen van de hoofdprijs.

Beveiligingscamera's uitschakelen

In een poging ongestraft de Random Number Generator te kunnen manipuleren zou de man de beveiligingscamera’s rond dit systeem bewust hebben uitgeschakeld. Met het winnende lotnummer in handen kocht de man een lot. Zelf kon hij het geldbedrag echter niet claimen, aangezien hij officieel niet mag deelnemen aan de lotterij. De man schakelde daarom meerdere tussenpersonen in die prijs voor hem in ontvangst nemen.

Deze werkwijze zorgde echter voor argwaan. De Multi-State Lottery Association trok aan de bel en startte een onderzoek. Hieruit bleek uiteindelijk dat het hoofd beveiliging van de organisatie achter de actie zit. De man kan vijf jaar celstraf en een boete van maximaal 7.500 dollar krijgen.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1