‘Ernstige kwetsbaarheid in Windows-component http.sys wordt actief misbruikt voor DDoS-aanvallen’

hacker

Een kritieke kwetsbaarheid in het Windows-component http.sys zorgt voor veel problemen. Het gat wordt actief gebruikt om Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen op te zetten. Voor het Internet Storm Center aanleiding de alarmfase voor internetveiligheid te verhogen naar oranje.

Microsoft heeft inmiddels een update uitgebracht die het beveiligingslek dicht, maar deze is op veel servers nog niet geïnstalleerd. Beveiligingsbedrijf Netcraft schat dat ongeveer 900.000 servers wereldwijd kwetsbaar zijn. Op deze servers draaien naar schatting 70 miljoen websites.

Het Internet Storm Center waarschuwt dat er op dit moment exploits actief het internet afscannen op zoek naar kwetsbare server. Het aantal exploits dat hiermee bezig is neemt daarnaast in hoog tempo toe. Het centrum ziet zich dan ook genoodzaakt de alarmfase voor internetveiligheid te verhogen naar code oranje.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1