Check Point en FireEye gaan Threat Intelligence-informatie delen

hacker

Check Point en FireEye gaan een samenwerking aan. De partijen gaan Threat Intelligence-informatie met elkaar delen. De beveiligingsbedrijven willen klanten hierdoor beter kunnen beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen.

Als onderdeel van de samenwerking wordt Threat Intelligence in real-time gedeeld via Check Point’s ThreatCloud en Next Generation Threat Prevention-oplossingen en het FireEye NX Platform. Klanten kunnen de beveiligingsprocedures van hun firewall hierdoor dynamisch updaten op basis van data uit beide platformen.

Het landschap met dreigingen ontwikkelt zich continu. Hierdoor is het ook noodzakelijk continu de database met Threat Intelligence die Check Point en FireEye gebruiken te updaten om op de hoogte te blijven van de laatste dreigingen. De dreigingen worden daarom door FireEye en Check Point in near-real time geüpdatet.

Meer over
Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.