Uitgebreide Mobile Device Management ondersteunt mobiele apparaten met het iOS-besturingsysteem in het bedrijfsnetwerk

Volgens een schatting van de politie is 40% van de Nederlandse bedrijven vorig jaar slachtoffer geworden van cybercrime (bron: stopcybercrime.nu). Het is dan ook van essentieel belang voor bedrijven om hun netwerk te beschermen tegen gegevensdiefstal en cybercrime. De nieuwe G DATA Generatie 13.2 zet de nieuwe standaard in netwerkbeveiliging. Dankzij het uitgebreide Mobile Device Management kunnen iOS-apparaten nu ook worden geïntegreerd in het centrale management van de zakelijke IT-infrastructuur. Daarbij is de module USB KEYBOARD GUARD nu aan alle zakelijke oplossingen toegevoegd, zodat netwerken beschermd zijn tegen aanvallen met BadUSB. De nieuwe generatie is nu beschikbaar.

“Er zijn veel innoverende ondernemingen in de Benelux die over heel wat intellectueel eigendom beschikken in de vorm van data. Bovendien zijn er veel dienstverlenende bedrijven die over een schat aan gegevens over en van klanten beschikken. Van deze gegevens wil je als onderneming absoluut niet hebben dat ze gestolen worden. Onze beveiligingsoplossingen maken gebruik van een gedegen aanpak om de zakelijke IT te beschermen tegen aanvallen. Hiertoe behoort het beveiligen van mobiele apparaten naast de beveiliging van notebooks, desktops en servers,” vertelt Dirk Cools, Country Manager G DATA Benelux.

Mobiele apparaten met Android en iOS als volledige clients

Meer dan 90% van alle mobiele apparaten ter wereld hebben Android of iOS als besturingsysteem (bron: IDC). Mobiele apparaten met Android en iOS kunnen nu worden geïntegreerd als volledige clients binnen generatie 13.2 van de G DATA netwerkoplossingen. Het uitgebreide Mobile Device Management, dat onderdeel is van alle zakelijke oplossingen van G DATA, geeft netwerkbeheerders een duidelijk overzicht van alle Android en iOS smartphones en tablets, naast de Microsoft Windows- en Linux-gebaseerde computers. Belangrijke beveiligingsinstellingen kunnen via het centrale management worden toegepast, zoals het afstellen van beveiligingsprofielen die in lijn zijn met het bedrijfsspecifieke IT-beleid en het instellen van diefstalbeveiliging.

Geen kans voor gemanipuleerde USB-sticks

In augustus van 2014 was G DATA het eerste IT security-bedrijf dat een goede beveiliging leverde voor het probleem van BadUSB met USB KEYBOARD GUARD. De technologie biedt bescherming tegen gemanipuleerde USB-sticks, die zich ten opzichte van het systeem voordoen als toetsenbord om op die wijze de controle over het systeem over te nemen. IPACSO, een organisatie van de Europese Commissie, kende G DATA op basis van deze oplossing de jaarlijkse award voor ‘Meest Innovatieve Onderneming’ toe. USB KEYBOARD GUARD is nu geïntegreerd in de zakelijke oplossingen van G DATA.