Silk Road-oprichter betuigt spijt in brief naar rechter

Ross Ulbricht lijkt flink spijt te hebben van zijn activiteiten rond de ondergrondse marktplaats Silk Road. De man, die een celstraf van minimaal twintig jaar boven het hoofd hangt, stelt in een brief dat Silk Road zijn leven heeft verwoest. Hij vraagt de rechter hem geen celstraf op te leggen.

Bloomberg heeft de brief ingezien en meldt dat Ulbricht Silk Road omschrijft als een economisch experiment, waarbij mensen konden betalen met de Bitcoin. Na enkele maanden zou Ulbricht het beheer van de site hebben overgedragen aan een derde persoon, waarna hij de controle over de website kwijt was. Silk Road zou vervolgens zijn uitgegroeid tot een marktplaats waar mensen op een eenvoudige manier konden voldoen aan hun drugsverslaving.

De man stelt dat het idee Silk Road op te richten naïef en kostbaar is geweest. Met het aanmaken van de site stelt Ulbricht zijn eigen leven en toekomst te hebben verwoest. Ulbricht werd in februari schuldig bevonden door een Amerikaanse jury. Hij kan een celstraf van minimaal twintig jaar en maximaal levenslang opgelegd. De rechter doet op 29 mei uitspraak in de zaak.