Fortinet lanceert nieuw FortiGuard Mobile Security-abonnement voor zakelijke mobiele apparaten

Fortinet lanceert de nieuwe FortiGuard Mobile Security Service op abonnementenbasis. Deze service helpt bedrijven bij het beschermen van mobiele apparaten tegen cyberbedreigingen, vooral waar een ‘bring your own device’ (BYOD)-beleid bestaat. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat draadloze verbindingen de rol van toegangspunt tot het bedrijfsnetwerk gaan overnemen van vaste verbindingen. Dat maakt het verkrijgen van inzicht en beheer bij mobiel verkeer net zo bedrijfskritisch als bij het traditionele netwerkverkeer. Het nieuwe FortiGuard Mobile Security-abonnement biedt beheer en bescherming voor mobiele applicaties en apparaten op basis van zowel Apple IOS als Android. 

De nieuwe FortiGuard Mobile Security-dienst kan geïnstalleerd worden met de FortiGate geïntegreerde beveiligingsappliances. De dienst is beschikbaar op basis van losse modules of als een volledige, allesomvattende abonnementsbundel die ook beschikt over alle diensten die nu al deel uitmaken van de FortiGuard UTM bundel, inclusief intrusion prevention, antivirus, applicatiebeheer, webfiltering en antispam, evenals cloudgebaseerde advanced threat protection (ATP).

Het FortiGuard-abonnement voorzien in volledige bescherming tegen cyberbedreiging op content- en netwerkniveau. De kracht achter de dienst wordt geleverd door het wereldwijde onderzoeksteam van Fortinet dat beschikt over diepgaande beveiligingsexpertise en die het mogelijk maakt updates tegen de nieuwste bedreigingen in real-time te leveren aan alle FortiGate-appliances. Door het onderzoek en de diensten van FortiGuard levert Fortinet een combinatie van meerlaagse beveiligingsinformatie en zero-day-bescherming tegen de nieuwste en opkomende bedreigingen.

Fortinet is een van de weinige beveiligingsbedrijven die inzicht biedt in mobiele apparaten en verkeer binnen het volledige bedrijfsnetwerk, inclusief de kern, datacenter en cloud, WAN, LAN en WLAN. De verwachting is dat het draadloze netwerk (WLAN) de voorkeur krijgt voor toegang tot het bedrijfsnetwerk, omdat het flexibel en voordelig geïmplementeerd kan worden. Gebruikers verbinden hun mobiele apparaten vanzelfsprekend liever draadloos dan via de vaste Ethernet LAN-verbinding, hoewel dit beter schaalbaar is en meer beveiligingsmaatregelen bevat.

Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “De IT-infrastructuur ontwikkelt zich continu door BYOD, cloud, SDN, hybride WAN en veilige WLAN. Dat maakt organisaties flexibeler, maar tegelijkertijd ook kwetsbaarder omdat er nieuwe toegangspunten ontstaan voor kwaadaardige aanvallen. De integratie van onze nieuwe dienst voor het beheren en beschermen van mobiele applicaties in het netwerk, en vooral in het WLAN, geeft organisaties inzicht en beheer dat nodig om hun bedrijfsgegevens te beschermen, juist in BYOD-omgevingen.”