Campagne Boefproef moet diefstal van smartphones verminderen

samsung-galaxy-s5

Het ministerie van Veiligheid en Justitie start samen met de telecomsector de campagne "Maak in 15 seconden je smartphone boefproof”, waarin toestelblokkering centraal staat. Dit is een effectief instrument gebleken tegen diefstal van smartphones. Het aantal straatroven is het eerste kwartaal gedaald met 19% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014.

Sinds 9 juni hangen in de acht grote steden abriposters waarop gebruikers kunnen zien hoe zij op hun smartphone de antidiefstalfunctie kunnen activeren. Telecomproviders ondersteunen de overheid in deze campagne met eigen activiteiten. Op de website www.boefproof.nl is voor elke smartphone een stappenplan te vinden. De samenwerking tussen het ministerie en de telecomsector moet zoveel mogelijk Nederlanders ertoe bewegen hun toestel te beveiligen en hierdoor onbruikbaar te maken voor dieven en helers. De maatregel zorgt ook dat privégegevens uit handen van criminelen blijven.

Deze campagne maakt deel uit van een reeks preventiecampagnes van het ministerie van Veiligheid en Justitie onder de noemer "maak het ze niet te gemakkelijk”; een project dat al langer loopt. Hierin geeft het ministerie samen met het bedrijfsleven praktische preventietips. Dit heeft vorig jaar bijgedragen aan een daling van het aantal gestolen telefoons met bijna een derde. Het aantal straatroven is het eerste kwartaal verder gedaald met 19% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1