Hoofd security van Facebook: ‘Adobe moet stekker uit Flash Player trekken’

hacker

Adobe moet stoppen met de veelgebruikte Flash-plugin. Dit is de enige manier om de afhankelijkheid van Flash tegen te gaan en het gehele ecosysteem te upgraden.

Dit stelt Alex Stamos, die onlangs tot hoofd security is benoemd bij Facebook. Stamos doet zijn uitspraken op Twitter en reageert hiermee op de zero-day lekken in Flash Player van HackingTeam die onlangs zijn opgedoken.

https://twitter.com/alexstamos/status/620306791520309248

Malafide code draaien

Deze zero-day kwetsbaarheden geven aanvallers de mogelijkheid malafide code te draaien op een kwetsbare machine. Hierdoor kunnen aanvallers de machine volledig onder controle krijgen. De kwetsbaarheden worden dan ook omschreven als ernstig. Adobe heeft onlangs nog een zero-day kwetsbaarheden gedicht. Maandag doken echter opnieuw zero-day kwetsbaarheden van HackingTeam op, dit vooralsnog niet zijn gedicht.

Facebook ondersteunt sinds 2010 HTML5, dat wordt gezien als een mogelijke vervanger voor Flash Player. Video’s worden echter standaard nog steeds in Flash aangeboden op Facebook. Ook veel andere sites en games maken gebaseerd op Flash Player. Stamos stelt dat het hoog tijd is dat Adobe een einddatum aankondigt voor Flash Player.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1