Europol en FBI halen populaire hackersforum Darkode uit de lucht

Europol heeft samen met de FBI, het Amerikaanse Openbaar Ministerie en de Britse National Crime Agency het ondergrondse hackersforum Darkode uit de lucht gehaald. Bij de actie zijn in totaal 62 mensen opgepakt in 18 verschillende landen.

Darkode was één van de populairste hackersforum op internet. Op de Engelstalige website was een levendige handel ontstaan in allerlei zaken, waaronder zero-day exploits, botnets en tools om ransomware mee te bouwen. Het forum was sinds 2009 in de lucht.

This domain and website have been seized

Op de website is nu de volgende Engelstalige boodschap te lezen:

“This domain and website have been seized by the Federal Bureau of Investigations, Pittsburgh Field Office and the United States Attorney's Office for the Western District of Pennsylvania as part of a joint law enforcement operation by the FBI and international law enforcement agencies acting through Europol.”

In totaal 62 mensen bij de actie gearresteerd, afkomstig uit landen als de Australië, Bosnië, Colombia, Denemarken, Duitsland, India, Roemenië, Servië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden.

Meer over
Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.