Persoonlijke data van gebruikers vreemdgangerswebsite online gepubliceerd

Persoonlijke informatie over gebruikers van een website voor vreemdgangers zijn door cybercriminelen op internet gepubliceerd. Het zou in totaal om data van zo’n 40 miljoen gebruikers gaan.

Dit meldt Wired. Ashley Madison werd onlangs doelwit van cybercriminelen, die een grote hoeveelheid persoonlijke informatie in handen wisten te krijgen. Het gaat onder andere om persoonlijke voorkeuren van gebruikers en gehashte wachtwoorden. Daarnaast zijn ook betaalgegevens waaronder factuuradressen gepubliceerd.

Verspreid via bittorrent

De data wordt verspreid via bittorrent. Het torrent-bestand dat nodig is om de data te verspreiden is te vinden op een website die toegankelijk is via het Tor-netwerk.

De aanvallers dreigden al langer de data vrij te geven en eisten dat het moederbedrijf van de website, Avid Life Media, zowel Ashley Madison als datingsite Establised Men offline zou halen. Om hun eisen kracht bij te zetten gaven de aanvallers eerder al gegevens een een kleine groep gebruikers vrij. Nu hebben zij dus ook de andere gestolen data online gepubliceerd.

Veel nepprofielen

De cybercriminelen stellen dat Ashley Madison een grote hoeveelheid nepprofielen bevat, die voornamelijk vrouwelijk zouden zijn. Van de legitieme accounts zou 90 tot 95 procent aangemaakt zijn door mannen.