Ashley Madison ook in de VS aangeklaagd door gedupeerden

Ashley Madison is in de Verenigde Staten aangeklaagd door gedupeerde gebruikers wegens de datadiefstal bij het bedrijf. De website werd eerder ook in Canada aangeklaagd door boze klanten.

CNN meldt dat klanten rechtszaken hebben aangespannen in de Amerikaanse staten Californië, Texas en Missouri. In de rechtszaken worden acht anonieme klanten van Ashley Madison vertegenwoordigd die uit Californië, Georgia, Texas, Minnesota en Missouri komen. In alle rechtszaken wordt een schadevergoeding van tenminste vijf miljoen geëist.

Eerder zijn twee advocatenkantoren zijn in Canada een class action rechtszaak begonnen tegen Ashley Madison. De kantoren vertegenwoordigen een groep gedupeerde Canadese klanten die gezamenlijk een schadevergoeding van ruim 500 miljoen euro eisen.

Meer over
Lees ook
Proofpoint 2023 Voice of the CISO-rapport: Personeelsverloop verergert dataverlies

Proofpoint 2023 Voice of the CISO-rapport: Personeelsverloop verergert dataverlies

Proofpoint, een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen, verwachtingen en prioriteiten van Chief Information Security Officers (CISO's) zijn onderzocht. 58% van de Nederlandse CISO's verwacht in de komende 12 maanden een cyberaanval op hun bedrijf.

Kwart organisaties die de publieke cloud gebruiken heeft te maken gehad met datadiefstal

Een kwart van de organisaties die gebruikmaken van de publieke cloud heeft te maken gehad met datadiefstal. Dit is een van de opvallende uitkomsten van het nieuwe McAfee-rapport ‘Navigating a Cloudy Sky: Practical Guidance and the State of Cloud Security’ dat tijdens RSA Conference USA is gepresenteerd. Het rapport geeft een overzicht van de actuele stand van zaken rond cloud gebruik, de belangrijkste zorgen rond private en publieke clouddiensten, de security-implicaties van de cloud en de toename van ‘shadow IT’. Gebrek aan inzicht is een van de grootste uitdagingen bij een transitie naar de1

FBI arresteert Chinese man die in verband wordt gebracht met grootschalige overheidshack

FBI arresteert Chinese man die in verband wordt gebracht met grootschalige overheidshack

Een Chinese man is gearresteerd voor de verkoop van malware die werd gebruikt om in 2015 data te stelen van IT-systemen van de Amerikaanse Office of Personnel Management. Door de datadiefstal kwamen gegevens van miljoenen Amerikanen op straat te liggen. Dit bevestigen bronnen binnen de Amerikaanse overheid aan CNN. Een woordvoerder van de FBI bev1