Gebruikers van DDoS-tool Lizard Stresser opgepakt in het Verenigd Koninkrijk

Zes gebruikers van een online dienst waarmee DDoS aanvallen konden worden opgezet om slachtoffers te chanteren zijn in het Verenigd Koninkrijk gearresteerd. Het gaat om zes tieners die gebruik zouden hebben gemaakt van de dienst Lizard Stresser.

Lizard Stresser is een dienst die is ontwikkeld door de hackersgroep Lizard Squad, die onder andere bekendheid kreeg door aanvallen op Xbox Live van Microsoft en PlayStation Network van Sony tijdens de feestdagen van 2014. Lizard Stresser is een dienst die via internet tegen betaling kan worden afgenomen en gebruikers in staat stelt zelf DDoS aanvallen op te zetten tegen websites.

Om deze aanvallen op te zetten maakt Lizard Stresser gebruik van een botnet om grote hoeveelheden verzoeken naar bepaalde servers te leiden. Deze worden hierdoor overspoeld van verzoeken zodat verzoeken van legitieme bezoekers niet meer kunnen worden verwerkt en de websites onbereikbaar worden. Bronnen melden tegenover Bloomberg dat onder andere Amazon, Microsoft en Sony doelwit zijn geweest van de tieners, die allen tussen de 15 en 18 jaar oud zijn.

Lees ook
Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2024. De belangrijkste constateringen zijn: 2024 begon met een DDoS-offensief. De verdedigingssystemen van Cloudflare hebben tijdens het eerste kwartaal automatisch 4,5 miljoen DDoS-aanvallen afgeweerd, wat neerkomt op een stijging van 50% op1

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het vierde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn vooral de enorme toename van het aantal DDoS-aanvallen gericht op milieuorganisaties tijdens de COP28 en op Taiwan. Verder blijft het aantal DDoS-aanvallen gericht op retailers en logistieke dienstverleners ron1

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn onder andere het succesvol mitigeren van duizenden aanvallen als gevolg van de HTTP/2-kwetsbaarheid, een enorme toename van HTTP DDoS-verkeer en aanvallen gericht op de gaming- en gokindustrie.