ESET vernieuwt Mail Security for Microsoft Exchange Server

ESET lanceert versie 6 van ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server. De oplossing biedt een combinatie van malwarebescherming voor de server, een module tegen spam en uitgebreide scanning van e-mailberichten. ESET Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is compatibel met ESET Remote Administrator 6.

De meest zichtbare vernieuwing in Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is een nieuwe gebruikersinterface. Daarnaast is een nieuwe webgebaseerde quarantaineomgeving aan de oplossing toegevoegd voor het beheer van malafide e-mails. Met behulp van deze omgeving kunnen gebruikers tegengehouden e-mails alsnog opvragen.

Mailboxen en databases op lokale systemen

Ook nieuw in Mail Security 6 for Microsoft Exchange Server is de Local On-Demand Scan, waarmee beheerders op afroep individuele mailboxen en databases op de lokale systemen van gebruikers doorzoeken. Ook kunnen relevante systeemlogs direct in te kijken.

Daarnaast is de anti-spam- en anti-malware-engine vernieuwd. Deze bevat onder meer de volgende functionaliteiten:

  • Advanced Memory Scanner - Verbetert de bescherming tegen onherkenbaar gemaakte en/of versleutelde malware;
  • Exploit Blocker - Versterkt vaak misbruikte applicaties zoals webbrowsers, PDF-lezers, e-mailclients en MS Office-onderdelen;
  • Anti-Phishing - Scant de inhoud van e-mailberichten op links en scripts die gebruikers misleiden.

Overige updates

Ook heeft ESET enkele andere zakelijke beveiligingsoplossingen aangescherpt. Het gaat om versie 6.2 van de volgende producten:

  • ESET Remote Administrator - De webgebaseerde console is uitgerust met een optionele tweestapsauthenticatie. Met de oplossing kun je tot tien beheerdersaccounts gratis beheren.
  • ESET File Security for Windows Server - Beheerders kunnen direct data op virtuele Hyper-V opslagmedia scannen, zonder dat daarvoor een compleet nieuwe installatie van een antivirusoplossing voor nodig is. Dat bespaart systeembronnen.
  • ESET Endpoint Antivirus for OS X - Device Control voegt een nieuwe laag van datatoegangsbescherming toe. Deze functionaliteit blokkeert desgewenst toegang tot ongeautoriseerde media als CD's, DVD's en USB's. Beheerders kunnen bovendien regels opstellen voor gebruikersgroepen.
Meer over
Lees ook
Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Onderzoekers van Proofpoint nemen sinds kort nieuwe activiteit waar van de aan Iran gelinkte dreigingsactor TA450. Deze dreigingsactor is ook bekend als MuddyWater, Mango Sandstorm en Static Kitten.

Exclusieve samenwerking Orange Cyberdefense en Salvador Technologies verbetert veerkracht OT-omgevingen

Exclusieve samenwerking Orange Cyberdefense en Salvador Technologies verbetert veerkracht OT-omgevingen

Orange Cyberdefense kondigt een exclusieve strategische samenwerking aan met Salvador Technologies. Dankzij deze samenwerking komt Salvador’s Cyber Recovery Unit op de Nederlandse markt beschikbaar en breidt Orange Cyberdefense het portfolio rondom OT-securitydiensten verder uit. Met de oplossing van Salvador kunnen organisaties hun getroffen pc’s1

TA866 keert terug in grootschalige e-mailcampagne

TA866 keert terug in grootschalige e-mailcampagne

Proofpoint onderzoekers stellen de terugkeer van TA866 in een grootschalige e-mailcampagne vast. TA866 was negen maanden afwezig. Op 11 januari 2024 blokkeerde Proofpoint een grootschalige campagne van enkele duizenden e-mails gericht op Noord-Amerika.