Almeerse Scholen Groep kiest voor de Barracuda NG Firewall F380

De Almeerse Scholen Groep (ASG) heeft gekozen voor de Barracuda NG Firewall F380. De ASG bestaat uit 42 basisscholen en 8 voortgezet onderwijsscholen. Binnen deze 8 VO scholen maken 12.000 middelbare scholieren en 1.500 medewerkers gebruik van de ICT faciliteiten. De NG Firewalls zorgen ervoor dat deze netwerkomgeving optimaal beveiligd is en bieden zij iedere ICT-afdeling meer inzicht en controle over deze omgeving.

Frank Hoekstra, ICT systeembeheerder bij Praktijkonderwijs Almere is nauw betrokken geweest bij het project. “De keuze viel op de NG Firewall F380 van Barracuda Networks vanwege de licentiestructuur, de beheersoftware en de automatische vervanging van het apparaat na vier jaar. Nadat SLB diensten de Barracuda licenties verkocht aan de ASG, schakelden wij value added distributeur Kappa Data in om de firewalls bij de scholen te installeren. Kappa Data installeerde één van de zes firewalls en gaf ons vervolgens een aanvullende tweedaagse cursus, zodat wij de rest van de firewalls zelf konden installeren.”

Binnen de Almeerse Scholen Groep met 12.000 middelbare scholieren is een gecontroleerde netwerkomgeving van groot belang. De scholen wensten naast een veilige toegang tot het netwerk, meer inzicht in het gebruik en het aantal gebruikers van applicaties binnen het netwerk. Bedreigingen van buitenaf en downtime moesten tot een minimum beperkt worden.

“Sinds de implementatie van de NG Firewalls F380 kunnen wij al het verkeer van alle applicaties op het netwerk monitoren. Wij kunnen zelf snel rapporten uitdraaien en zo eenvoudig inzicht krijgen in het netwerk. Daarnaast zijn wij zeer tevreden over de snelheid van de Barracuda NG Firewall F380. Het netwerk is optimaal beveiligd en bedreigingen die het netwerk binnendringen, kunnen snel worden opgespoord,” aldus Hoekstra.

 
Meer over
Lees ook
WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging  van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard Technologies breidt zijn Firebox-lijn van firewall-appliances uit met de: T25/T25-W, T45/T45-##PoE/T45-W-PoE en T85 -PoE. Deze firewalls uit de T-serie zijn specifiek ontworpen om de prestaties te leveren die remote en gedistribueerde zakelijke omgevingen nodig hebben. Met het Unified Security Platform als basis bieden ze een uitgebreid1

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet introduceert de FortiSP5. Deze chip brengt de beveiliging aan de rand van gedistribueerde netwerken naar een hoger plan. De FortiSP5 is het resultaat van 20 jaar lange investeringen van Fortinet in ASIC-technologie en biedt aanzienlijke voordelen qua veiligheid en rekenkracht ten opzichte van traditionele CPU’s en ASIC’s voor netwerken.

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert een nieuwe hyperscale-firewalls uit de FortiGate 4800F-serie. Deze zetten nieuwe normen op het gebied van cybersecurity, schaalbaarheid, prestatievermogen en innovatie. Daarmee kunnen ze tegemoetkomen aan de behoeften van hyperscale-klanten en mobiele operators met 5G-netwerken.