Fraudehelpdesk ontvangt 200.000 valse e-mailberichten

rp_email.png

Fraudehelpdesk heeft in minder dan een jaar tijd 200.000 valse e-mailtjes ontvangen. Het gaat hierbij om malafide e-mails, spamberichten en phishingmailtjes.

De e-mailberichten worden doorgestuurd door melders, die dagelijks zo’n 400 berichten doorsturen naar Fraudehelpdesk. De mailtjes worden verzameld en geanalyseerd in het systeem ‘Apate’, dat staat voor 'Anti-Phishing Analysing and Triaging Environment'. Het systeem is in samenwerking met de Universiteit Twente ontwikkeld. De twee partijen werken sinds november 2014 samen.

Met behulp van Apate brengt Fraudehelpdesk zoveel mogelijk varianten van phishingmailtjes in kaart. De Universiteit Twente gebruikt het systeem om data te verzamelen die wordt ingezet voor onderzoek naar cybercrime.

Lees ook
Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Onderzoekers van Proofpoint nemen sinds kort nieuwe activiteit waar van de aan Iran gelinkte dreigingsactor TA450. Deze dreigingsactor is ook bekend als MuddyWater, Mango Sandstorm en Static Kitten.

Hoe phishingbewust is jouw organisatie echt?

Hoe phishingbewust is jouw organisatie echt?

Het NK-Phishing is terug! Na vier succesvolle edities is de competitie waarbij medewerkers van verschillende organisaties worden getest er weer. Lukt het jouw team om de phishing mails van dit jaar te herkennen? In teams van 10 strijd jouw organisatie tegen meer dan 500 andere deelnemers voor een mooie prijs.

Proofpoint publiceert vandaag nieuw onderzoek naar TA4903

Proofpoint publiceert vandaag nieuw onderzoek naar TA4903

Proofpoint publiceert vandaag nieuw onderzoek naar TA4903. Deze dreigingsactor heeft een financieel motief en bespied zowel Amerikaanse overheidsinstanties als particuliere bedrijven in meerdere sectoren. De actor richt zich vooral op bedrijven in de Verenigde Staten, maar soms zijn ook wereldwijde organisaties slachtoffer van grote hoeveelheden e1