Apple claimt tegenover rechter encryptie van iPhones niet te kunnen kraken

encryptie

Apple is technisch niet in staat de beveiliging te kraken van apparaten die op iOS 8 of hoger draaien. Het bedrijf kan dan ook niet voldoen aan verzoeken die overheden hiervoor indienen.

VentureBeat meldt dat Apple dit tegen een Amerikaanse rechter heeft gezegd. De rechter wilde de input van Apple in een zaak waarin het Amerikaanse ministerie van Justitie Apple probeert te dwingen de beveiliging van een iPhone te kraken. Apple stelt dat de sterkere versleuteling die in iOS 8 is geïntroduceerd het technisch onmogelijk maakt de beveiliging van apparaten te kraken. Uitsluitend met de beveiligingscode zou het mogelijk zijn de apparaten binnen te dringen.

Apple stelt dat op dit moment 90% van de Apple apparaten op iOS 8 of hoger draait. In veruit de meeste gevallen zou Apple dus niet in staat zijn overheden en opsporingsinstanties te helpen toegang te verkrijgen tot apparaten die het heeft geproduceerd. Wel geeft Apple toe de mogelijkheid te hebben apparaten die op een oudere iOS versie dan iOS 8 draaien te kraken. Ook het apparaat waar het om gaat in de rechtszaak waarin Apple de uitspraken heeft gedaan draait op een verouderde iOS versie. Apple verzoekt de rechter echter het bedrijf niet te dwingen deze beveiliging te kraken en is bang dat dit zal leiden tot een vertrouwensbreuk met klanten.

Meer over
Lees ook
Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Het idee van een laptop die geconfigureerd is voor opslag van geheime informatie doet velen denken aan een apparaat voor spionnen. Maar de bescherming van gevoelige bedrijfs- en persoonlijke gegevens is nu belangrijker dan ooit.

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Als je een Windows-of Linux-pc gebruikt, is de kans groot dat er een Trusted Platform Module (TPM) aan het moederbord van je systeem is verbonden. De TPM is een hardwaremodule die in veel lijkt op de SmartCard-chip die in je creditcard is ingebed. Die chip zorgt voor veilige authenticatie van je kaart tijdens betalingstransacties. Dat gebeurt op b1