Microsoft neemt Secure Islands over

Microsoft neemt het Israëlische beveiligingsbedrijf Secure Islands over. De technologie van Secure Islands wordt ingezet om de Azure Rights Management Service te versterken. Deze dienst maakt het mogelijk bestanden op veilige wijze op verschillende apparaten en locaties te gebruiken.

Secure Islands is het derde Israëlische beveiligingsbedrijf dat Microsoft overneemt. Het bedrijf nam in november 2014 al het bedrijf Aorato over, waarna het in september Adallom kocht. Secure Islands levert onder andere IQProtector, een oplossing die data classificeert en basis hiervan een veiligheidsbeleid toepast. Ook maakt de oplossing het mogelijk bestanden te beveiligen voordat deze worden gedeeld met derden. Dit maakt het mogelijk data via diensten als Dropbox te delen, zonder dat de veiligheid van de data hierdoor in gevaar komt.

Microsoft laat in het midden hoeveel het bedrijf heeft betaald voor Secure Islands. ZDnet meldt echter dat het gaat om ongeveer 77,5 miljoen dollar, omgerekend zo’n 72 miljoen euro.

Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.