JPMorgen Chase hackers ook aangeklaagd voor negen andere hacks

handboeien-klein

Vier hackers die worden verdacht van het hacken van de Amerikaanse bank JPMorgen Chase worden ook verdacht cyberaanvallen op negen andere grote financiële instellingen en mediabedrijven. Het gaat onder andere om News Corp van mediamagnaat Rupert Murdoch.

Bij de aanval op JPMorgan Chase werden 83 miljoen klanten gegevens gestolen. Het gaat hierbij om 76 miljoen Amerikaanse burgers en 7 miljoen kleine bedrijven. De hackers zouden maandenlang ongemerkt hun gang hebben kunnen gaan op de systemen van het bedrijf.

JPMorgan Chase meldt tegenover Bloomberg dat de vier verdachte dinsdag in de rechtszaal te horen hebben gekregen dat zij ook voor negen andere cyberaanvallen worden vervolgd. Het gaat onder andere om cyberaanvallen op E*Trade Financial Corp., Scottrade Financial Services Inc. en Dow Jones & Co., onderdeel van News Corp. In totaal zouden de aanvallers hiermee gegevens van 100 miljoen klanten in handen hebben gekregen.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.