G DATA launch partner voor Microsoft Cloud met Duitse databeheerder

Ondernemingen in Europa moeten opnieuw nadenken over de opslag van hun (klant)gegevens. In Nederland treedt op 1 januari 2016 de wetswijziging in de Meldplicht Datalekken in werking, waarbij ondernemingen zwaar beboet kunnen worden in het geval van een datalek. Op 1 januari 2017 zal vergelijkbare Europese wetgeving in werking treden voor heel Europa. Hiermee wordt de vraag naar veilige cloudoplossingen in Europa steeds groter. Microsoft speelt hierop in met zijn aankondiging van Microsoft Cloud met Duitse databeheerder.

Daarmee biedt Microsoft Europese bedrijven de mogelijkheid om gegevens op te slaan onder de strikte Duitse databeschermingswetten. G DATA ondersteunt de Duitse Cloud van Microsoft en zal als enige antivirus-leverancier deel uitmaken van het project met Managed Endpoint Security, een oplossing die speciaal geschikt gemaakt is voor de Microsoft Azure-architectuur.

“Veel van onze Europese zakelijke klanten zitten al lange tijd te wachten op een cloudoplossing die zich aan de strenge Duitse databeschermingswetten houdt. De vraag hiernaar zal met strengere Europese wetgeving alleen maar toenemen,” zegt Walter Schumann, bestuurslid van G DATA Software AG, na de bespreking die hij eerder deze week had met Microsoft CEO Satya Nadella. “De nauwe samenwerking tussen onze twee ondernemingen in dit strategisch belangrijke project is duidelijk: G DATA is officiële launch partner voor Microsoft Cloud met Duitse databeheerder en zal als enige partij een antimalware-oplossing voor deze cloud bieden met Managed Endpoint Security.”

Data beschermd tegen toegang van derden 

G DATA vindt het zeer belangrijk om de strenge Duitse databeschermingswetten na te leven. Speciale datacenters in Frankfurt en Maagdenburg voor Microsoft Cloud met Duitse databeheerder garanderen dat gevoelige bedrijfs- en klantgegevens van partners en klanten altijd beschermd zijn tegen toegang van derden.