Insight gaat samenwerking aan met ESET

ESET heeft bij consumenten en bedrijfsleven al een goede naam op het vlak van computerbeveiliging. Zij wil haar positie in MKB en enterprise nu verder verstevigen. Daarom is de onderneming een strategische samenwerking aangegaan met Insight. Ferry Helder, Sales Manager Hosting Solutions bij Insight, ziet de aanvulling als een mogelijkheid om klanten meer keus te bieden.

De van oorsprong Slowaakse beveiligingsspecialist is het ‘antiviruspakket’-stadium al lang ontgroeid. Het bedrijf heeft een breed en diepgaand producten- en dienstenportfolio om alle aspecten van de bedrijfsautomatisering te beveiligen. Het zet daarbij in op het aanbieden van security als een dienst via het partnerkanaal: Managed Security Service Provider. “Wij zijn op het punt beland om het bedrijfsleven actiever te benaderen met onze proposities. Volgens Gartner hebben we een marktaandeel van twaalf procent. Dat gaan we uitbreiden”, zegt Dave Maasland, Managing Director bij ESET. “We zochten specifiek een reseller om ons hierbij te helpen. En we zijn blij dat we met Insight in zee zijn gegaan, omdat zij al veel relaties hebben in het bedrijfsleven en bij de overheid.”

Maasland benadrukt dat de kracht van ESET, hoewel wereldwijd opererend, mede ligt in de lokale aanwezigheid. “We zijn een lokaal en autonoom opererend ESET-kantoor in Sliedrecht. Dat betekent dat klanten altijd spreken met Nederlandse security specialisten die snel kunnen schakelen en volledige ondersteuning bieden. Samen met onze partners werken we aan veilige omgevingen voor onze klanten: van mkb tot multinational. En van IT-professional tot consument. Wij focussen alleen op Nederland, en weten ons nu gesteund door Insight als partner.”

Hij vertelt dat de beveiligingsspecialist bewust op zoek was naar een reseller die een goede naam en goede contacten heeft in bedrijfsleven en ambtelijke organisaties. “Wij geven onder meer bewustwordingstrainingen. Met Insight is het mogelijk de enterprise te bereiken voor onder meer deze dienst.”

Helder geeft aan dat ESET alle producten en diensten heeft om de juiste beveiligingsoplossingen te kunnen bieden voor bedrijven en instellingen. Insight vertegenwoordigt al langer het portfolio van Micro Focus. “Maar het is wat mager om slechts één bedrijf te kunnen aan bieden. We willen dat onze klanten keus hebben. Vooral met het oog op de meldplicht voor datalekken die per 1 januari 2016 van kracht zal zijn. Dat maakt aan iedereen nog eens duidelijk dat het belangrijk is om de security goed op orde te hebben.”

Voor beide leveranciers biedt Insight de rental mogelijkheid aan. “De twee vullen elkaar voor ons goed aan. Zo biedt Trend Micro speciale oplossingen aan voor Office 365. ESET daarentegen heeft een goede wasstraat voorhanden om alle digitale verkeer te inspecteren en op te schonen. Het is maar net waar de klant behoefte aan heeft.”

 
Meer over
Lees ook
Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks hebben hun samenwerking verder versterkt met Palo Alto Networks Prisma SASE met Service Provider (SP) Interconnect.

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet maakt bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Digital Realty. Dit bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van cloud- en carrier-neutrale oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects.

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap om gezamenlijk de cyberbeveiliging van hun klanten te versterken. Dit partnerschap zal real-time zichtbaarheid, risicomanagement, continue dreigingsmonitoring en NIS2-compliance services bieden voor de hele onderneming, inclusief campus, datacenter, externe werknemers, cloud, mobiel, IoT, O1