GhostSec vervangt IS forum voor advertentie van online apotheek

De hackersgroep Ghost Security, ook bekend als GhostSec, heeft een forum van IS uit de lucht gehaald. Het forum was alleen bereikbaar via het Tor netwerk.

The Guardian meldt dat het forum door GhostSec, dat banden heeft met de hackersgroep Anonymous, voor de tweede keer in korte tijd offline is gehaald. Eerder deze week werd het forum ook al door de hackers uit de lucht gehaald, waarna IS aanhangers het forum weer herstelden.

  • https://twitter.com/IsraelsACG/status/667937641225146368
  • Nu is het forum dus opnieuw uit de lucht gehaald. De URL die eerder nog het IS-forum bevatte wordt nu een advertentie getoond voor een online apotheek, met daarbij de tekst: “Te veel IS. Blijf kalm. Te veel mensen zijn bezig met IS-dingen. Kijk alsjeblieft naar deze prachtige advertentie zodat wij onze infrastructuur kunnen upgraden om jullie de IS content te geven waar jullie zo naar verlangen.”
  • https://twitter.com/IsraelsACG/status/669903882760364032

De hackersgroep Anonymous voert online al langer strijd tegen IS. De groep verklaarde IS begin 2015 de oorlog. Na de aanslagen in de Franse hoofdstad Parijs op 13 november 2015 heeft Anonymous zijn cyberaanvallen op de terroristische groepering verder opgevoerd.