MacKeeper en beveiligingsonderzoeker Chris Vickery zetten Analytical and Security Center op

IT-beveiliging2_iStock_000023680539Large

MacKeeper zet in samenwerking met white hat hacker Chris Vickery een ‘Analytical and Security Center’ op. Vickery ondersteunt het centrum met security audits, gaat onderzoek doen naar potentiële dreigingen en adviseert over de beste oplossingen voor toekomstige kwetsbaarheden. Daarnaast gaat het onderzoekscentrum best practices ontwikkelen op het gebied van beveiliging en privacy.

Dit maakt MacKeeper bekend. Vickery ontdekte in december 2015 een verkeerd geconfigureerde database van MacKeeper. Hierin stonden de gegevens van 13 miljoen klanten van het bedrijf. Eerder wist Vickery ook toegang te krijgen tot allerlei andere databases waar hij niet bij zou moeten kunnen, waaronder een database met de gegevens van 191 miljoen Amerikaanse stemgerechtigden. “Ik ben ruim 80 ongeautoriseerde en volledig beschikbare databases tegengekomen die niet als zodanig gepubliceerd hadden mogen worden”, legt Chris Vickery uit.

Vickery stelt dat bedrijven het best kunnen controleren of databases toegankelijk zijn voor onbevoegden door een werknemer met IT-kennis de IP-adressen van databases te laten verzamelen, de werknemer naar huis te sturen en hem te vragen vanaf zijn thuisadres te proberen de databases te bereiken.