Nieuwe tool helpt begrijpelijke privacyvoorwaarden op te stellen

Veel privacyvoorwaarden zijn voor gebruikers moeilijk te begrijpen, waardoor zij in de praktijk vaak niet weten waarmee zij precies akkoord gaan. Een nieuwe website van het ministerie van Economische Zaken (EZ) moet hier verandering in gaan brengen. De tool geeft bedrijven de mogelijkheid in enkele stappen begrijpelijke privacyvoorwaarden op te stellen.

De tool helpt bedrijven hun privacyvoorwaarden kort te houden en op begrijpelijke wijze op te stellen. Bedrijven kunnen met behulp van een vragenlijst hun voorwaarden op papier zetten en vervolgens op hun website plaatsen. De Autoriteit Persoonsgegevens is betrokken geweest bij de bouw van de tool. Daarnaast meldt het ministerie van EZ dat de tool is getest door het MKB.

Lang en complex

Minister Kamp van EZ: “Privacyvoorwaarden kunnen lang en complex zijn. Steeds meer, vaak kleinere bedrijven, ontwikkelen diensten en producten waarbij rekening moet worden gehouden met privacy van consumenten. Met dit hulpmiddel kunnen bedrijven helder en beknopter aangeven wat ze met gegevens van consumenten willen doen. Het scheelt ze tijd en gedoe. Consumenten kunnen dan makkelijker inzien hoe omgegaan wordt met hun gegevens en zo zelf beter keuzes maken welke diensten en producten ze af willen nemen.”

De tool is hier te vinden op de website.

privacyvoorwaarden-ez-generator
Meer over
Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.