Virtru helpt cloud apps uit te rusten met end-to-end encryptie

encryptie

Virtru lanceert een nieuwe Software Development Kit (SDK) voor het Virtru Encryption-as-a-Service (EaaS) platform. De SDK helpt ontwikkelaars end-to-end versleuteling toe te voegen aan iedere Software-as-a-Service (SaaS) applicatie.

Versleuteling is populair sinds de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden over massale afluisterpraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Ook Virtru zet in op encryptie met haar end-to-end encryptieplatform Virtru EaaS. Dit platform biedt onder andere sleutelbeheer, toegangscontrole en identiteitsbeheer. Daarnaast biedt Virtru gebruikers sinds kort de mogelijkheid de fysieke locatie van encryptiesleutels te bepalen.

“Onze missie bij Vitru is encryptie zo eenvoudig te maken dat iedereen zijn meest gevoelige informatie kan beschermen”, zegt Will Ackerly, CTO en medeoprichter van Virtru. De SDK speelt hierbij een belangrijke rol. Deze kit maakt het voor ontwikkelaars eenvoudiger end-to-end versleuteling toe te voegen aan bestaande apps.

Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De cloud zoals wij die nu kennen, bestond twintig jaar geleden nog niet. Ook waren er geen Internet of Things (IoT)-sensoren en zelfs niemand wist wat Gmail was. De cyberdreigingen en tactieken van cybercriminelen ontwikkelden zich de afgelopen twee decennia sterk. Maar dat geldt ook voor de oplossingen.

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1