Bedrijven noemen beveiliging van de cloud zowel een voordeel als uitdaging

cloud-freeimages-eugene-lubomir

De wijze waarop bedrijven tegen de cloud aankijken varieert sterk. Zo noemt 22% security een belangrijk voordeel van de cloud, terwijl tegelijkertijd 31% security als grootste uitdaging noemt.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Clutch onder 300 middelgrote en grote bedrijven in de Verenigde Staten. 64% van de respondenten geeft aan dat de cloud veiliger is dan legacy systemen. Vooral de geavanceerde monitoringsystemen, meerlaagse beveiligingsaanpak en centrale beheermogelijkheden leveren volgens bedrijven meer veiligheid op.

Data in een bank bewaren in plaats van onder je matras

“De cloud gebruiken is alsof je geld in een bank stopt in plaats van onder je matras”, zegt David Linthicum, Senior Vice President van Cloud Technology Partners. Linthicum stelt dat een bank dankzij zijn kluizen en beveiligingscamera’s altijd beter in staat zal zijn je geld, of data, te beveiligen dan een willekeurig ander bedrijf.

Veel bedrijven kiezen ervoor niet alleen te vertrouwen op de beveiligingsmaatregelen die hun cloud provider neemt. Zo heeft 75% van de grootzakelijke bedrijven extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om cyberinbraken, dataverlies en andere vormen van cybercrime te voorkomen. Het versleutelen van data (61%), opstellen van een beleid voor identiteits- en toegangscontroles (52%) en het uitvoeren van regelmatige audits (48%) zijn de meest genomen maatregelen.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet heeft samen met Manufacturers Alliance een onderzoek uitgevoerd naar beveiligingsrisico’s bij productiebedrijven. Daarbij werd onder andere gevraagd naar beveiligingsincidenten, de stand van zaken rond de samenwerking tussen IT-teams en operationele technologie (OT)-teams en audits op OT-beveiliging. Uit het onderzoek bleek onder andere d1