Hackers vinden 21 onbekende beveiligingsgaten tijdens Pwn2Own

hacker

Hackers en beveiligingsonderzoekers hebben tijdens het Pwn2Own evenement 21 onbekende beveiligingsgaten ontdekt in bekende webbrowsers. Onder andere Google Chrome, Apple Safari en Microsoft Edge zijn gehackt. Ook in Adobe Flashplayer zijn beveiligingsgaten gevonden.

Hewlett Packard Enterprise en Trend Micro, de sponsors van Pwn2Own, stellen in totaal 500.000 euro aan prijzengeld beschikbaar voor hackers die tijdens het event kritieke beveiligingsgaten weten op te sporen. Hiervan werd in totaal 460.000 dollar uitgekeerd voor 21 beveiligingsgaten in de drie webbrowsers, de besturingssystemen Windows en OS X en Adobe Flash. De hoogste beloning werd uitgekeerd voor het hacken van Microsoft Edge en bedroeg 85.000 dollar. Windows en OS X zijn gekraakt doordat hackers kwetsbaarheden in de besturingssystemen hebben misbruikt om vanuit de webbrowser de rest van een systeem te kunnen bereiken.

Chrome presteert relatief goed

Van de webbrowsers bleek Chrome het beste bestand tegen de hackers. Twee pogingen werden gedaan om deze webbrowser te kraken, waarvan er één mislukte en één slechts deels lukte. Deze laatste kwetsbaarheid was daarnaast al deels door een andere onderzoeker bij Google gemeld, waardoor de onderzoekers achter deze hack minder punten kregen toegewezen.

Apple Safari en Microsoft Edge presteerden minder goed. In totaal werden drie aanvallen uitgevoerd op Apple Safari, die alle drie lukte. Microsoft Edge deed het niet beter. Op deze webbrowser werden twee aanvallen opgezet, die beide slaagden.

Overzicht

Hieronder een overzicht van de aangetroffen beveiligingsgaten:

  • Microsoft Windows: 6
  • Apple OS X: 5
  • Adobe Flash: 4
  • Apple Safari: 3
  • Microsoft Edge: 2
  • Google Chrome: 1 (werd eerder deels gemeld door een andere beveiligingsonderzoeker)

De volgende onderzoekers namen deel aan Pwn2Own:

  • Tencent Security Team Sniper (KeenLab and PC Manager): 3/3 (100% Success)
  • 360Vulcan Team: 1.5/2 (75% Success)
  • JungHoon Lee (lokihardt): 2/3 (66% Success)
  • Tencent Security Team Shield (PC Manager and KeenLab): 1/2 (50% Success)
  • Tencent Xuanwu Lab: 0/1 (0% Success)
Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1