Onderzoeker vindt beveiligingslek in beveiligingssoftware van Trend Micro

hacker4-gabor-kalman

Opnieuw heeft beveiligingsonderzoekers Tavis Ormandy van Google een beveiligingslek gevonden in beveiligingssoftware. Ditmaal gaat het om software van Trend Micro.

Ormandy kondigt zijn bevindingen aan in een tweet. Details over het lek zijn nog niet vrijgegeven. Wel is duidelijk dat het gaat om een lek in Trend Micro software waarmee willekeurige code op afstand kan worden uitgevoerd op systemen. Ormandy belooft op korte termijn meer informatie naar buiten te brengen.

De beveiligingsonderzoeker richt zijn pijlen de laatste tijd op beveiligingssoftware en vindt hierin met regelmaat kwetsbaarheden. Eerder wist Ormandy al beveiligingsgaten te vinden in software van Avast, AVG, Comodo, ESET, Kaspersky Lab en Malwarebytes. Ook in software van Trend Micro vond Ormandy eerder al een lek.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1