Virusuitbraak bij Amerikaanse zorgverlener

zorg

Het Amerikaanse MedStar Health meldt getroffen te zijn door een malwareuitbraak. De organisatie, die tien ziekenhuizen in de Amerikaanse staten Maryland en Washington beheert, heeft al zijn systeem interfaces offline gehaald om verdere verspreiding van de malware te voorkomen.

Dit maakt de organisatie beschikbaar via Facebook. Alle klinische faciliteiten van MedStar Health zijn vooralsnog open en volledig operationeel. Om de bedrijfsvoering voort te kunnen zetten is waar nodig tijdelijk overgestapt op papieren documenten. De organisatie benadrukt geen aanwijzigingen te hebben dat bij de virusuitbraak data is buitgemaakt door cybercriminelen.

De laatste maanden komen met regelmaat ziekenhuizen en zorgorganisaties in het nieuws die zijn getroffen door ransomware. Eerder werden ook al ziekenhuizen in Canada, Duitsland en de Verenigde Staten getroffen door ransomware.

Lees ook
Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Onderzoekers van Proofpoint nemen sinds kort nieuwe activiteit waar van de aan Iran gelinkte dreigingsactor TA450. Deze dreigingsactor is ook bekend als MuddyWater, Mango Sandstorm en Static Kitten.

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.