Intel neemt IoT-beveiliger Yogitech over

Intel neemt Yogitech over. Het Italiaanse Yogitech richt zich op de beveiliging van het Internet of Things en autonome voertuigen.

Yogitech is gespecialiseerd in ‘Safety Integrity Level’ (SIL) voor semiconductors. Deze semiconductors worden gebruikt in allerlei Internet of Things gerelateerde producten en autonome voertuigen. De technologie die Yogitech in de semiconductors implementeert controleert dat de processoren waarop systemen draaien naar behoren werken en alarmeren beheerders zodra eventuele abnormaliteiten worden gedetecteerd.

Samenwerking met chipfabrikanten

Het Italiaanse Yogitech werkt rechtstreeks met chipfabrikanten zoals Infineon. Het is niet bekend welke impact de overname door Intel heeft op deze samenwerkingen. Intel en Yogitech werken ook al langer samen via de chipfabrikant Altera, dat vorig jaar door Intel werd ingelijfd.

Intel kondigt aan Yogitech te gaan integreren in haar Internet of Things divisie. Het bedrijf laat echter geen details los over de plannen die het bedrijf heeft met de technologie van Yogitech. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.