Gigantisch datalek treft Mexico

Processed by: Helicon Filter;

Een database met de persoonlijke gegevens van 93,4 miljoen Mexicaanse stemgerechtigden heeft enige tijd onbeveiligd op internet te staan. De database was zonder inloggegevens voor iedereen toegankelijk.

Het probleem is ontdekt door beveiligingsonderzoeker Chris Vickery, die in een blogpost zijn bevindingen beschrijft. De database stond opgeslagen in de cloudopslagdienst van Amazon. Iedere vorm van beveiliging ontbrak hierbij; de gegevens konden worden ingezien zonder hiervoor te hoeven inloggen.

Persoonlijke gegevens

In de database zijn allerlei persoonlijke gegevens te vinden over Mexicaanse stemgerechtigden. Het gaat hierbij op namen, adressen en geboortedata, maar ook om nationale identificatienummers (zoals het Burger Service Nummer in Nederland).

Het is niet duidelijk hoe de database onbeveiligd in de cloud terecht is gekomen. Ook is onbekend of er sprake is van opzet. Het lek is door Vickery op 14 april ontdekt. De onderzoeker publiceert nu echter pas over het probleem, nadat Mexicaanse overheidsinstanties maatregelen hebben genomen. Het is niet duidelijk of anderen toegang hebben gehad tot de database.

Meer over
Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De cloud zoals wij die nu kennen, bestond twintig jaar geleden nog niet. Ook waren er geen Internet of Things (IoT)-sensoren en zelfs niemand wist wat Gmail was. De cyberdreigingen en tactieken van cybercriminelen ontwikkelden zich de afgelopen twee decennia sterk. Maar dat geldt ook voor de oplossingen.

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1