Ransomware voegt geïnfecteerde systemen toe aan botnet

hacker4-gabor-kalman

Een nieuwe versie van de Cerber ransomware voegt geïnfecteerde machines geautomatiseerd tot aan botnets. Hierdoor proberen cybercriminelen maximaal te profiteren van succesvolle besmettingen.

Hiervoor waarschuwen verschillende beveiligingsbedrijven. Invincea trok als eerste aan de bel, en stelt dat cybercriminelen door de twee aanvallen krijgen voor de prijs van één. KnowBe4, een bedrijf die trainingen verzorgt om het bewustzijn over security te vergroten, waarschuwt eveneens voor de werkwijze. Het bedrijf wijst op de lucratieve handel in DDoS botnets die is ontstaan op ondergrondse marktplaatsen. Dit maakt het opzetten van botnets extra interessant voor cybercriminelen.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp biedt nieuwe mogelijkheden waarmee klanten hun data beter kunnen beschermen en herstellen tegen bedreigingen door ransomware. NetApp is één van de eerste die kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) direct in de primaire storage van bedrijven integreert en zo ransomware in real-time bestrijdt. De cyberresiliency-oplossingen v1