Sogeti richt Security Operations Center in voor Renault Group

Het Franse automobielbedrijf Renault gaat een samenwerking aan met Sogeti. De IT-dienstverlener zet een Security Operations Center (SOC) op in het Franse Toulouse waar mogelijke cybersecurity aanvallen op de wereldwijde IT-infrastructuur van de autofabrikant worden voorkomen, opgespoord en opgelost. Sogeti heeft voor organisaties over de gehele wereld tientallen SOC’s ingericht.

Sogeti heeft een aantal maanden nodig gehad om het SOC voor Renault in te richten. Het security center is volledig afgestemd op de specifieke eisen en potentiële veiligheidsrisico’s van de wereldwijde autofabrikant. De tools van het centrum helpen kwetsbaarheden sneller op te sporen en veiligheidsincidenten sneller op te lossen via een volledig geregisseerde aanpak. Sogeti heeft nieuwe indicatoren van risicodreigingen toegevoegd waarmee opsporing en afwering van cybersecurity aanvallen sneller en beter gemonitord worden. Tijdens het project hebben security specialisten van Sogeti en Renault nauw samengewerkt.

Naast het leveren van Security Monitoring test de IT-dienstverlener applicaties en systemen op veiligheidsrisico’s en mogelijke kwetsbaarheden. Op basis van maturity modellen brengt het bedrijf security behoeften in kaart en zorgt ervoor dat IT-systemen op alle niveaus beschermd worden, zowel op het vlak van de technologie als de mens en het bedrijfsproces.

Meer over
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1