Bioscoopketen Pathé beveiligt netwerken met Fortinet

fortinet-fortigate-100d

Les Cinémas Gaumont Pathé, in Nederland beter bekend als bioscoop Pathé, de zakelijke Fortigate firewalls van Fortinet inzet voor de beveiliging van zijn kantoornetwerken, bioscoopnetwerken en digitale projectienetwerken. De bioscoopketen zet daarnaast de FortiAP access points van Fortinet in om bezoekers gratis en veilige draadloze internettoegang te bieden.

Met 71 bioscoopcomplexen en 760 schermen is Les Cinémas Gaumont Pathé de grootste bioscoopexploitant van Frankrijk. Het bedrijf is daarnaast in Nederland en Zwitserland actief. Les Cinémas Gaumont Pathé heeft 3.884 werknemers in dienst en realiseerde in 2015 een omzet van 710 miljoen euro.

Internettoegang in de bioscoop

De bioscoopbranche is de afgelopen jaren voor diverse uitdagingen komen te staan, zoals nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale projectie en klanten die tijdens hun bezoek aan de bioscoop internettoegang willen hebben. Dit vormde aanleiding voor Les Cinémas Gaumont Pathé om de beveiliging op te voeren door zijn legacy, op technologie van Juniper gebaseerde infrastructuur te vervangen door een zakelijke firewall van Fortinet voor de bescherming van zijn digitale projectienetwerk. Deze firewall voldoet aan de strenge eisen van de Digital Cinema Initiatives-standaard die door Hollywood-studio’s is ontwikkeld.

De oplossing beschermt daarnaast het interne kantoornetwerk en het bedrijfskritische netwerk dat ter ondersteuning dient van alle Point of Sale (POS)-systemen. Na een evaluatie van oplossingen van Cisco en Fortinet viel de keuze van de ICT-afdeling van de bioscoopketen op de zakelijke FortiGate-firewalls van Fortinet.

Zeventig redundante clusters

Les Cinémas Gaumont Pathé implementeerde zeventig redundante clusters van de FortiGate 100D van Fortinet voor al zijn bioscooplocaties in Frankrijk. Hiervoor schakelde het de hulp in van systeemintegrator Nateis. Deze configuratie stelde de bioscoopketen in staat om één netwerk te implementeren voor de beveiliging van zijn operationele netwerken, kantoornetwerken en digitale projectienetwerken. Met het oog op de snelle groei van het aantal mobiele apparaten binnen zijn netwerk en de alomtegenwoordige draadloze toegang in openbare ruimtes besloot het bedrijf om een beveiligd wifi-netwerk te installeren, zodat bioscoopbezoekers gratis op internet konden surfen. Hiervoor heeft de ICT-afdeling van Les Cinémas Gaumont Pathé gekozen voor zevenhonderd FortiAP 221C access points van Fortinet.

“De zakelijke FortiGate-firewalls zijn voorzien van ingebouwde draadloze controllers. Het leek ons daarom een slimme zet om voor de draadloze FortiAP access points te kiezen om onze infrastructuur te standaardiseren en te profiteren van centraal beheer van onze volledige infrastructuur”, aldus Jean-Christophe Désire, de CIO van Les Cinémas Gaumont Pathé. “We moeten voldoen aan regelgeving die voorschrijft dat we logbestanden moeten opslaan en URL-filtering moeten activeren voor het blokkeren van toegang tot kwaadaardige en ongewenste websites. De oplossing FortiGate en zijn functionaliteit voor URL-filtering stellen ons in staat om aan alle eisen te voldoen. Fortinet hielp ons ook om ons wifi-portaal voor klanten op uiterst eenvoudige wijze in te richten dankzij de geïntegreerde draadloze mogelijkheden van FortiGate.” Ook wijst Désire dat er zich in de afgelopen drie jaar geen enkele hardwarestoring heeft voorgedaan.

Meer over
Lees ook
WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging  van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard Technologies breidt zijn Firebox-lijn van firewall-appliances uit met de: T25/T25-W, T45/T45-##PoE/T45-W-PoE en T85 -PoE. Deze firewalls uit de T-serie zijn specifiek ontworpen om de prestaties te leveren die remote en gedistribueerde zakelijke omgevingen nodig hebben. Met het Unified Security Platform als basis bieden ze een uitgebreid1

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet introduceert de FortiSP5. Deze chip brengt de beveiliging aan de rand van gedistribueerde netwerken naar een hoger plan. De FortiSP5 is het resultaat van 20 jaar lange investeringen van Fortinet in ASIC-technologie en biedt aanzienlijke voordelen qua veiligheid en rekenkracht ten opzichte van traditionele CPU’s en ASIC’s voor netwerken.

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert een nieuwe hyperscale-firewalls uit de FortiGate 4800F-serie. Deze zetten nieuwe normen op het gebied van cybersecurity, schaalbaarheid, prestatievermogen en innovatie. Daarmee kunnen ze tegemoetkomen aan de behoeften van hyperscale-klanten en mobiele operators met 5G-netwerken.