Bioscoopketen Pathé kiest voor Fortinet voor de beveiliging van netwerken

Pathe

Fortinet maakt bekend dat Les Cinémas Gaumont Pathé, hier beter bekend als bioscoop Pathé, de zakelijke firewalls van Fortinet FortiGate heeft ingezet voor de beveiliging van zijn kantoornetwerken, bioscoopnetwerken en digitale projectienetwerken. De bioscoopketen zet daarnaast de FortiAP access points van Fortinet in om bezoekers gratis en veilige draadloze internettoegang te bieden. Les Cinémas Gaumont Pathé koos voor de oplossingen van Fortinet vanwege hun betrouwbaarheid en prestatievermogen.

Les Cinémas Gaumont Pathé is met 71 bioscoopcomplexen en 760 schermen de grootste bioscoopexploitant van Frankrijk. Het bedrijf is daarnaast in Nederland en Zwitserland actief. Les Cinémas Gaumont Pathé heeft 3.884 werknemers in dienst en realiseerde in 2015 een omzet van 710 miljoen euro.

De bioscoopbranche heeft de afgelopen jaren te maken gekregen met diverse uitdagingen, zoals nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale projectie en klanten die tijdens hun bezoek aan de bioscoop internettoegang willen hebben. Dit vormde aanleiding voor Les Cinémas Gaumont Pathé om de beveiliging op te voeren door zijn legacy, op technologie van Juniper gebaseerde infrastructuur te vervangen door een krachtiger zakelijke firewall van Fortinet voor de bescherming van zijn digitale projectienetwerk. Deze firewall voldoet aan de strenge eisen van de DCI (Digital Cinema Initiatives)-standaard die door Hollywood-studio’s is ontwikkeld. De oplossing beschermt daarnaast het interne kantoornetwerk en het bedrijfskritische netwerk dat ter ondersteuning dient van alle Point of Sale (POS)-systemen. Na een evaluatie van oplossingen van Cisco en Fortinet viel de keuze van de ICT-afdeling van de bioscoopketen op de zakelijke FortiGate-firewalls van Fortinet. Deze complete reeks voorzag in alle behoeften van het bedrijf dankzij superieure prestaties, redundantieopties en gestandaardiseerde firewallconfiguraties.

Les Cinémas Gaumont Pathé implementeerde zeventig redundante clusters van de FortiGate 100D van Fortinet voor al zijn bioscooplocaties in Frankrijk. Hiervoor schakelde het de hulp in van systeemintegrator Nateis. Deze configuratie stelde de bioscoopketen in staat om één netwerk te implementeren voor de beveiliging van zijn operationele netwerken, kantoornetwerken en digitale projectienetwerken. Met het oog op de snelle groei van het aantal mobiele apparaten binnen zijn netwerk en de alomtegenwoordige draadloze toegang in openbare ruimtes besloot het bedrijf om een beveiligd wifi-netwerk te installeren, zodat bioscoopbezoekers gratis op internet konden surfen. De ICT-afdeling koos ook in dit geval voor technologie van Fortinet met de installatie van zevenhonderd FortiAP 221C access points.

“De zakelijke FortiGate-firewalls zijn voorzien van ingebouwde draadloze controllers. Het leek ons daarom een slimme zet om voor de draadloze FortiAP access points te kiezen om onze infrastructuur te standaardiseren en te profiteren van centraal beheer van onze volledige infrastructuur”, aldus Jean-Christophe Désire, de CIO van Les Cinémas Gaumont Pathé. “We moeten voldoen aan regelgeving die voorschrijft dat we logbestanden moeten opslaan en URL-filtering moeten activeren voor het blokkeren van toegang tot kwaadaardige en ongewenste websites. De oplossing FortiGate en zijn functionaliteit voor URL-filtering stellen ons in staat om aan alle eisen te voldoen. Fortinet hielp ons ook om ons wifi-portaal voor klanten op uiterst eenvoudige wijze in te richten dankzij de geïntegreerde draadloze mogelijkheden van FortiGate.

De afgelopen drie jaar heeft er zich geen enkele hardwarestoring voorgedaan, omdat Fortinet ons uiterst veerkrachtige en betrouwbare oplossingen bood. Onze bioscopen hebben vanuit ICT-oogpunt voortdurend te maken met uitdagende omstandigheden, maar de hardware biedt daar flexibele ondersteuning voor. De oplossingen van Fortinet sluiten perfect aan op onze behoeften. Dat geldt zelfs voor onze oudere bioscopen, waar geen airconditioning aanwezig is en de projectieruimte vatbaar is voor stopvorming.”