Avast neemt AVG over 

avg

De Tsjechische security-firma Avast neemt het eveneens uit Tsjechië afkomstige  AVG over. Met de overname is een bedrag van 1,3 miljard dollar gemoeid.

In een persbericht meldt Avast: "Avast is pursuing this acquisition to gain scale, technological depth and geographical breadth so that the new organization can be in a position to take advantage of emerging growth opportunities in Internet Security as well as organizational efficiencies. The technological depth and geographical reach will help Avast serve customers with more advanced security offerings in the core business and new innovations in emerging markets, such as security for IoT devices.”

Lees hier meer over deze overname.

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Datalek door ransomware alleen melden omdat de verzekering het eist – dure grap

Datalek door ransomware alleen melden omdat de verzekering het eist – dure grap

Bedrijf B in Oostenrijk wordt op 6 maart 2023 platgelegd door ransomware. Alle data is versleuteld, het bedrijf doet hiervan melding bij de politie en de verzekering. Die twee stappen klinken logisch, maar het is onvoldoende.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.