Updates voor WatchGuard Dimension en Fireware verbeteren zicht op cyberdreigingen

WatchGuard-logo

WatchGuard Technologies heeft updates uitgebracht voor de netwerkbeheer- en monitoringoplossing Dimension en het besturingssysteem Fireware. De updates vergroten het inzicht in cyberdreigingen voor bedrijfsnetwerken van mkb-organisaties en organisaties die beschikken over meerdere fysieke locaties.

De belangrijkste vernieuwingen op een rij:

Fireware 11.11

  • Network Discovery: deze abonnementsdienst scant complete netwerken en maakt een visuele kaart van alle verbonden apparaten. De technologie verzekert dat alleen geautoriseerde apparaten toegang krijgen en detecteert tegelijkertijd open poorten en draaiende protocollen.
  • Botnet Detection: deze functie geeft realtime inzicht in geïnfecteerde clients en blokkeert kwaadaardige 'command-and-control'-communicatie direct. Deze functie is geïntegreerd in de Reputation Enabled Defense-service.
  • Mobile Security: deze abonnementsdienst zorgt voor een extra zichtbaarheidslaag door het identificeren en controleren van met het netwerk verbonden mobiele apparaten. Daardoor kunnen Firebox-gebruikers een toegangsbeleid instellen en alleen apparaten toelaten die malware-vrij zijn.

Dimension 2.1

  • Subscription Services Dashboard: dit rapportagedashboard voorziet organisaties van een uitgebreide prestatiesamenvatting met statistieken over Firebox-scans en aanvallen of malware-infecties die zijn voorkomen.
  • Policy Usage Report: een nieuw overzicht dat inzicht biedt in de mate waarin policies zijn gebruikt. IT-teams kunnen zo firewall-policies up-to-date houden en onnodige policies verwijderen. Deze functie is vaak gevraagd door PCI-auditors, omdat ongebruikte policies een goede indicatie zijn van een slecht beheerde firewall.
  • User Anonymization: deze functie anonimiseert informatie over eindgebruikers. Daarmee kunnen organisaties voldoen aan de strengere nationale en Europese dataprivacywetgeving.

Volgens Corey Nachreiner, chief technology officer van WatchGuard Technologies, groeit het belang van een goede zichtbaarheid op het netwerk. "Organisaties zonder uitgebreide en praktische zichtbaarheid op hun netwerk lopen meer risico en reageren langzamer op cyberaanvallen. Bovendien hebben zij meer last van dagelijkse netwerkproblemen zoals downtime en bottlenecks, wat de productiviteit van medewerkers schaadt. Het aantal cyberdreigingen neemt in razend tempo toe, alles afweren is nauwelijks nog realistisch. Dat vergroot de noodzaak voor oplossingen waarmee IT-beheerders aanvallen kunnen herkennen en analyseren, zodat ze tijdig maatregelen kunnen nemen."

Praktijk: Netektives Technology

"Als IT-provider gespecialiseerd in managed services zijn we continu op zoek naar manieren om verdacht verkeer op de netwerken van onze klanten te monitoren en te onderzoeken", zegt Jon Bailey, CEO van Netektives Technology, LLC. "WatchGuard's Network Discovery is een van de nieuwe services waarmee we potentiële hacks een stap voor blijven. Het geeft een duidelijk zicht op netwerkverkeer, verbonden apparaten en gebruikers op het netwerk."