Gegevens van 13.000 patiënten dermatoloog versleuteld met ransomware

encryptie

De gegevens van 13.237 patiënten van het Amerikaanse Professional Dermatology Care zijn versleuteld door cybercriminelen met behulp van ransomware. Er is vooralsnog geen bewijs dat getroffen data door cybercriminelen is misbruikt.

Professional Dermatology Care benadrukt dat de cybercriminelen achter de aanval als doel hebben de dermatoloog af te persen, en niet om data van patiënten te stelen. De versleutelde data bevat onder andere namen, adresgegevens, geboortedata, social security nummers, medische identificatienummers, medische gegevens en betaalgegevens. De aanval vond plaats tussen 19 juni en 27 juni 2016.

Professional Dermatology Care zegt alle patiënten te zullen informeren over het incident. Ook adviseert de dermatoloog getroffen patiënten maatregelen te nemen om hun informatie te beschermen. Professional Dermatology Care biedt hen identiteitsbescherming en ondersteuning aan. Ook is de cyberaanval gemeld bij de FBI.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp biedt nieuwe mogelijkheden waarmee klanten hun data beter kunnen beschermen en herstellen tegen bedreigingen door ransomware. NetApp is één van de eerste die kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) direct in de primaire storage van bedrijven integreert en zo ransomware in real-time bestrijdt. De cyberresiliency-oplossingen v1