Huawei en VCS Observation voorzien Nederlandse treinstations van HD cameratoezicht

ICT dienstverlener Huawei en VCS Observation, gespecialiseerd in veiligheid van openbare ruimtes, voorzien samen 30 treinstations door heel Nederland te voorzien van real-time HD videobewaking. In de komende vijf jaar levert Huawei een volledig ingerichte server, storage en camera oplossing aan VCS Observation.

Het toegenomen treinverkeer in Nederland heeft geleidt tot hogere veiligheidseisen, waardoor de behoefte is ontstaan op stations geavanceerde technologie te implementeren. De Nederlandse spoorwegen zocht een oplossing die hen voorziet van HD videobewaking en IP-functionaliteit. Huawei en VCS Observation leveren gezamenlijk een netwerk transmissie technologie aan de spoorwegen, waardoor HD en hoge frame rate video worden gegarandeerd. Het bewakingssysteem bestaat uit meer dan 800 IP-camera's met een centrale video management platform gebaseerd op systemen van Genetec, een leverancier van IP gebaseerde veiligheidssystemen.

Het video management platform zorgt ervoor dat videobeelden nooit verloren gaan, ook niet als de verbinding tussen het platform en de camera tijdelijk wordt verbroken. In dit geval slaat de camera de beelden automatisch op en verstuurt deze naar het platform zodra de verbinding is hersteld.